Чому досвідчені водії відмовляються від бризковиків в авто

Бувалі автомобілісти чомусь відмовляються від бризковиків на своїх машинах. Крім того, вони наводять досить переконливі аргументи на користь цього рішення. Саме час поглянути на це питання ближче і розібратися, чи дійсно варто знімати з арок злощасні бризковики.

Побутує думка, що практичної користі від бризковиків зовсім не багато. І це дійсно так в переважній більшості випадків, коли мова заходить про автомобілі з сучасним дизайном кузова. Бруд і вода вже давно не потрапляють всередину салону, а затримуються в спеціально відведених місцях. Більше того, при русі на великій швидкості жодні бризковики не здатні захистити автомобіль хоч якось від каміння, снігу, бруду і води. Нарешті, досить високий ризик того, що бризковики просто вийдуть з ладу. Особливо актуально це для зимового періоду. Ось чому багато водіїв просто знімають даний аксесуар, щоб не стикатися з будь-якої морокою щодо їх обслуговування.

Є у бризковиків і прихильники. Вони нагадують про те, що даний аксесуар використовується не лише для захисту салону і кузова машини від води і бруду, що летять з-під коліс. На дорозі крім усього перерахованого також трапляються камені, а в зимовий період до них додається сніг і лід. Все це може стати причиною заносу і подальшого ДТП. Бризковики в такому випадку потрібні для забезпечення належного рівня безпеки. І треба відзначити, що з цієї-то функцією вони справляються досить добре.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти