Чому рівень підготовки водіїв в Україні залишає бажати кращого

Поліцейські підбили підсумки аварійності на дорогах під час тижня туману і спрогнозували, якою ситуація може бути при наступній негоді.

Як повідомляє Сьогодні, кількість аварій в пік такого природного явища збільшується в рази. Наприклад, у звичайні дні в Києві стається близько 100 ДТП, під час обмеженої видимості – майже 300.

«Пік аварій завжди припадає саме на перший день негоди. Кількість ДТП зростає орієнтовно в 3 рази. Неважливо, туман на вулиці або сніг. Також, за статистикою, в наступні дні число аварій йде на спад через те, що водії пристосовуються до ситуації на дорогах. Зростання аварій говорить і про неуважність водіїв, і про низький рівень знань водіння в умовах негоди», – розповіли в прес-службі патрульної поліції Києва.

Автоексперт Володимир Караваєв говорить, що за його даними, рівень підготовки водіїв в країні погіршується.

«Це відбувається через те, що з’явилося дуже багато автошкіл. Стало складно зрозуміти, які реально навчають навичкам, а які працюють формально, – каже Володимир Караваєв. – Спілкуючись з керівництвом автошкіл, нескладно зрозуміти, що близько 90% майбутніх водіїв приходять туди лише заради отримання документів. Це страшно. При цьому не кожна автошкола виконує обов’язкову програму, яка передбачає 40 годин водіння для учнів. Як тільки українські дороги перестають бути сухими, це призводить до негативних наслідків, кількість аварій збільшується».

Нагадаємо, в Україні змінили водійські посвідчення. Тепер у документ вписуватимуть групу крові.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти