Українці зможуть реєструвати авто прямо в автосалоні

У вівторок, 5 листопада на засіданні Громадської Ради МВС одноголосно був підтриманий проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про дорожній рух» щодо упорядкування процедури присвоєння та виготовлення номерних знаків для транспортних засобів, а також ведення обліку суб’єктів господарювання, які їх виготовляють.

Про це в Facebook повідомив Генеральний директор Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

«Суть змін: Передача функції з виготовлення номерних знаків для транспортних засобів від МВС малому бізнесу. Відтепер, при реєстрації авто Ви просто зможете вибрати собі номерний знак не з наявного запасу, який є на складі сервісного центру, а з загальної всеукраїнської бази номерних знаків, які ще не закріплені за іншими авто, закріпити цей знак за Вами, отримати в СЦ наліпку на знак, сам номерний знак замовити для виготовлення на одному з підприємств, які виготовляють номерні знаки, та приліпити потім на них наліпку. Облік суб’єктів господарювання, які будуть виготовляти номерні знаки, дасть можливість дізнатись де саме був виготовлений номерний знак, у випадку, якщо номерний знак не буде відповідати вимогам державних стандартів або при виготовленні « двійників». Фірми по виготовленню номерних знаків будуть конкурувати між собою, що дасть можливість здешевити вартість знаків для автомобілістів, тому не варто замовляти виготовлення знаків на фірмі поблизу місця реєстрації, а вибрати шляхом порівняння цін самий оптимальний варіант», – пише Назаренко.

Експерт звернув увагу на те, що відтепер українці зможуть виготовити вибраний номерний знак на тій фірмі, яка запропонує найбільш вигідну ціну, пред’явивши свідоцтво про реєстрацію авто зі вказаним номером. Також буде можливість реєструвати авто прямо в автосалоні або в СЦ МВС.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти