Як «заспокоїти» чужу сигналізацію під вікном?

Одна з поширених дратівливих побутових ситуацій: ніч, у дворі на одному з автомобілів раз по раз спрацьовує сигналізація, порушуючи сон добропорядних мешканців усього будинку. Що робити в такому випадку?

Звичайно найпростіше і, швидше за все, розумне – перечекати, потерпіти і не влаштовувати нічний конфлікт з сусідом або чиїмось гостем через шум. Зрештою, власник автомобіля з несправною системою сигналізації сам розуміє, що створює дискомфорт для оточуючих. І, швидше за все, постарається вдатись до якихось заходів. Але що робити, якщо вам попався безсовісний нахаба, якому на всіх начхати?

Перш за все важливо розуміти, що в мимовільному спрацьовуванні автосигналізації не міститься жодного порушення правил дорожнього руху. І надії на те, що викликаний екіпаж поліції зможе оперативно евакуювати галасливий об’єкт, марні.

Якщо автомобіль видає гучні звуки в нічний час, така ситуація підпадає під адмінстаттю  про «порушення тиші та спокою громадян». ЇЇ суть: за те, що чиїсь дії заважають іншим людям спати ночами, передбачена адміністративна відповідальність.

Щоб покарати недбайливого автолюбителя, викликайте поліцію. А щоб засвідчити факт порушення, можете записати момент роботи «сигналки» на камеру мобільного телефону, щоб по приїзду наряду пред’явити поліцейським доказ. За номерами автомобіля вони повинні виявити власника і зажадати, щоб він усунув порушення.

Джерело avtodream
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти