Як правильно перевозити ялинку в авто

Мабуть, найголовнішою проблемою українських автомобілістів в кінці грудня стає перевезення головного атрибута Нового Року – ялинки.

Навіть в тому випадку, якщо ялинка вже куплена і стоїть вбрана у будинку, все одно варто взяти на озброєння цю інструкцію, яка може стати в нагоді в наступному році або навіть через два роки.

Головне при перевезенні навіть невеликої ялинки – автомобіль. Найбільше для цих цілей підходить позашляховик, пікап, фургон або просторий універсал. В іншому випадку на допомогу прийде причіп. А також можна попросити знайомих і друзів, у кого є відповідний для перевезення довгих вантажів автомобіль.

У разі, якщо ваш автомобіль – радянська класика, то в найближчому гаражному кооперативі напевно знайдеться багажник на дах, який теж стане в нагоді для такої відповідальної місії. Також фахівці радять прихопити з собою великий шматок тканини або стару ковдру, в які можна загорнути колючий атрибут свята, ніж або ножиці для видалення зайвих гілок, а також щільну мотузку і троси.

Перед виїздом на «полювання» за ялинкою слід перевірити, чи надійно закріплений на машині багажник або заздалегідь звільнити багажник. А ось перед завантаженням дерева варто переконатися, що воно надійно і щільно перев’язане. Продавці ялинок рідко використовують якісну мотузку, стягуючи гілки кволими синтетичними мотузками, тому є сенс попросити їх стягнути дерево краще. Вантажити ялинку в машину або на неї варто по ходу руху – корінням вперед. Після цього треба щільно закріпити дорогоцінний вантаж. Тоді дерево не буде «складатися» під час гальмування.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти