Автомобілістам нагадали, чому автомобіль не заводиться після дощу

Нерідко автомобілісти стикаються з ситуацією, коли силовий агрегат машини відмовляється запускатися після дощу.

Експерти розповіли про причини, які можуть привести до такого явища, а також дали поради як з цим впоратися.

Основна частина проблем пов’язана з тим, що волога проникає в моторний відсік або з часом конденсується на електричних контактах і роз’ємах. Це стає причиною проблем при запуску. Також волога може потрапити в моторний відсік через неякісні ущільненювачі або з необережності власника транспортного засобу.

Кім того, через попадання вологи у внутрішню обмотку котушки відбувається так зване міжвиткове коротке замикання. Внаслідок цього вузол виробляє недостатню вихідну напругу для формування іскри правильної потужності на свічках.

Повітряний фільтр, коли заблокований або зіткнувся з вологою, блокує потік повітря до силового агрегату. В результаті агрегат «задихається» і, як наслідок, заводиться з перебоями. Така проблема більш актуальна для транспортних засобів з карбюраторними двигунами, однак це може статися і з більш сучасним інжекторним мотором.

Також якщо клеми акумулятора не змащуються спеціальним мастилом або солідолом, то на них або проводах з’являється корозія. Це призводить до порушень в контакті і проблем при запуску агрегату. До того ж, окислені клеми можуть викликати витік струму і передчасне розрядження батареї.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти