Фахівці розповіли, як підготувати автомобіль до спекотного літа

Експерти поділилися секретами того, як підготувати автомобіль до спекотного літа.

Червень, липень і серпень 2020-го року повинні побити рекорди температур, і фахівці розповіли про те, на що звернути увагу перед настанням спекотного літа.

Перш за все варто ретельно очистити кузов автомобіля і навести лад в салоні, а також заглянути в нішу запасного колеса, адже там могла зібратися вода, яка може стати причиною появи цвілі і корозії. Після цього необхідно проінспектувати підкапотний простір на предмет підтікань мастила і технічних рідин.

Спекотне літо стане справжнім випробуванням для системи охолодження, тому слід очистити радіатор як зовні, так і всередині. Слід промити радіатор, а відпрацьований антифриз замінити і утилізувати. Перш ніж заливати нову рідину, варто промити систему водою. Приділити увагу необхідно і пробці розширювального бачка, оскільки несправна кришка може не скинути тиск в потрібний момент, що призведе до поломок системи охолодження.

Далі рекомендується оглянути патрубки системи охолодження, адже через перепади температур вони можуть лопатися і протікати.

Закінчивши з системою варто оглянути і помпу разом з ременем ГРМ. Навіть невеликі потьоки навколо помпи можуть сигналізувати про її швидкий вихід з ладу.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти