Як вплине на український авторинок зростання популярності електрокарів

У найближчі три роки технології електрифікації та гібридизації вплинуть на ринок вживаних авто в Україні. Тренд рухається з Євросоюзу, на який вплинули “дизельгейтні” скандали. Після них впав попит на дизельні авто і їх вартість.

Пише в своїй колонці на ЄП авто експерт Артем Ткаченко

Жителі ЄС перед придбанням авто отримують від дилера розрахунок вартості володіння, виходячи з ціни, прогнозованого терміну експлуатації та пробігу.

Розрахунок став складовою придбання авто на західному ринку. Він включає вартість техобслуговування за період експлуатації, пального для передбаченого пробігу, страхування, фінансування, а також прогнозовану остаточну вартість.

Власники сподівалися за п’ять років продати дизельне авто за певну вартість згідно з розрахунком, але внаслідок “дизельгейту” дизельні авто раптово здешевіли на тисячі доларів. Власники намагалися швидко їх позбутися, тому цих машин так багато ввезли в Україну – тут їх продавали дорожче.

Оскільки нас наздоганяють всі тренди Євросоюзу, згодом це почнеться і в Україні. Кожному, хто планує придбати авто, варто зробити розрахунок його ринкової вартості через три-п’ять років з урахуванням тренду на електрифікацію.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти