Експерт розповів, до чого призведе автофіксація порушень ПДР

Автоматична фіксація порушень ПДР зробить українських водіїв більш дисциплінованими, незалежно від марки автомобіля та їх соціального статусу.

Таку думку ведучий проекту «ЗупиниЛося», спортивний журналіст Костянтин Андріюк висловив «Магнолія-ТВ» в ефірі ток-шоу «Відкритим текстом».

«Перший автомобіль, який був оштрафований ( з часу старту автофіксації – ред) в 00.01 хвилина, це автомобіль марки Q7. Тобто не піймали якийсь там «Ланос», «Славуту». Це означає, що перед законом мають бути всі рівні», – наголосив автоексперт.

За його словами, обмеження швидкості у цивілізованих країнах, зокрема Європейського союзу, дійсно призводить до зменшення аварійності на дорогах, бо при меншій швидкості, зменшується і травматизм, і летальні випадки. А лише у місті Київ у 2019 році на тротуарах загинув 51 пішохід

«На швидкості 50 км/год, якщо інші учасники руху дотримуються цього швидкісного ліміту набагато більше є час зреагувати, ухилитися від зіткнення і побачити маневр іншого учасника дорожнього руху», – зазначив експерт.

Нагадаємо, невдовзі система автоматичної фіксації порушень ПДР запрацює ще в 12 регіонах.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти