Названі найнадійніші у світі автомобілі: свіжий рейтинг

Експерти американської компанії JD Power провели аналіз ринку і склали рейтинг найнадійніших автомобілів. Результат виявився досить несподіваним – моделі марки Dodge виявилися такими ж надійними, як і Kia.

Результат дивує тим, що Dodge давно не випускав абсолютно нові автомобілі, а модельний ряд бренду вже достатньо старий. Проте, як відзначили фахівці JD Power, старіюча лінійка Dodge може стати одним головних активів компанії, оскільки «якість нових автомобілів [в основному] залежить від різних технологій», які нерідко доставляють чимало проблем.

Аналітики відзначили, що найбільш проблемним місцем у сучасному автомобілі стають, як правило, мультимедійні системи. Так, майже чверть всіх проблем, на які посилаються власники нових авто, пов’язані з інформаційно-розважальним комплексом. При цьому уточнюється, що найчастіше скаржаться на технологію розпізнавання голосу, на підключення Android Auto / Apple CarPlay і на сенсорні дисплеї і Bluetooth.

А ось в автомобілях Dodge всього цього практично немає, і виробник явно задоволений цим результатом, зазначивши, що Dodge став першим американським брендом, який досяг першого місця в даному дослідженні, яке проводиться вже 34 роки поспіль.

Перше місце з Dodge розділила Kia – у автомобілів цих марок виявили 136 проблем на 100 екземплярів протягом перших 90 днів експлуатації. Успіхи Kia не були настільки дивовижними, так як це 6 рік поспіль, коли корейські моделі ставали найпопулярнішими на масовому ринку.

На другій сходинці опинилися Chevrolet і Ram у яких покупці стикалися з 141 проблемою на 100 автомобілів в перші 90 днів володіння.

Далі йдуть Genesis (142), Mitsubishi (148) і Buick (150). В середньому кількість проблем на 100 куплених автомобілів склало 166.

Варто зазначити, що серед аутсайдерів є і люксові бренди. Так, у Jaguar було 190 проблем на 100 автомобілів, а у Mercedes – 202. Ще гірше показали себе автомобілі Volvo (210), Audi (225) і Land Rover (228). Але найбільше здивувала американська Tesla, яка вперше взяла участь в дослідженні. У виробника електрокарів нарахували аж 250 проблем на сотню автомобілів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти