Як захистити свій автомобіль, щоб не стати жертвою автокрадіжки

На своїх сторінках “Судебно-юридическая газета” опублікувала рекомендації, як захистити свій автомобіль та не стати жертвою автокрадіжки.

Якщо ви цінуєте свій автомобіль, краще не залишайте його без нагляду надовго.

Залишаючи авто на стоянці в неблагополучному районі, будьте готові до того, що після повернення можете недорахуватися деяких деталей. Наприклад, фари, дзеркала або акумулятора.
У пункті прийому кольорових металів цікавитися походженням товару ніхто не буде, що злодієві тільки на руку.

З автосервісами трохи складніше. Запчастини без документів візьмуть не в кожному. Але іноді під виглядом легального сервісу ховаються підпільні фабрики по розбору викрадених автомобілів на запчастини. В такому сервісі можна збути і крадене дзеркало або фару з дорогої іномарки.

Як захистити свій автомобіль?

Часто фари крадуть з автомобілів концерну VAG: Volkswagen Touareg, Audi Q7, Porsche Cayenne минулих поколінь. Деталі дорогі, а знімаються іноді голими руками. Потрібно лише докласти зусилля в правильній точці.

Власники про особливості машин знають і встановлюють додаткові кріплення. Це вбереже від крадіжки, але не від самої спроби, в результаті якої деталь може бути пошкоджена зловмисниками. Тому власники цих автомобілів часто повідомляють про наявність додаткового кріплення фар ось такими кумедними способами:

Щоб не купувати нові деталі (не важливо, фари це або інші елементи), намагайтеся дотримуватися універсальних запобіжних заходів:

не залишайте автомобіль в темному безлюдному місці;
якщо є можливість, припаркуйте машину в зоні видимості камери відеоспостереження. Це відлякає злодіїв або, в разі крадіжки, допоможе в пошуку;
щоб не зняли колеса, встановіть так звані «секретки» – болти з капелюшком нестандартної форми. Її не можна відкрутити стандартним ключем;
легко зйомні елементи додатково зміцніть (самостійно або в автосервісі).
на деякі запчастини можна нанести гравіювання, наприклад, з номером машини: мічені деталі шахраям ні до чого, їх складніше продати

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти