Названі способи, як врятувати вікна авто від запотівання в дощ, не витрачаючи гроші

Під час дощу вікна автомобіля запотівають, чим створюють дискомфорт при водінні та можуть спричинити ДТП. Твоя МАШИНА знайшла поради автоекспертів, які
назвали найдієвіші способи позбутися від запотівання автомобільного скла під час дощу.

Частіше за все вікна запотівають, коли водій або пасажир в мокрому одязі сідають в автомобіль. В результаті волога випаровується і осідає на холодних стеклах.

Щоб цього уникнути, можно попередньо натерти лобове та бокові вікна зсередини якимось спеціальним засобом від запотівання. Однак, є і народні засоби, запевняють досвідчені водії. Наприклад, піна для гоління або звичайна зім’ята газета. В останньому випадку роль засобу проти запотівання виконує друкарська фарба, яка потрапляє на скло і перешкоджає утворенню конденсату.

Якщо вікна «потіють» під час дощу, проте водій при цьому знаходиться в салоні в сухому одязі, тоді причину слід шукати в несправності системи циркуляції повітря. В першу чергу можна замінити салонний повітряний фільтр. Якщо проблема не зникла необхідно перевірити, чи не забилася трубка зливу конденсату в кондиціонері. До того ж можна прочистити вентиляційні отвори салону в задній частині кузова авто.

Нарешті, причиною запотівання можуть бути негерметичність дверей і люків внаслідок зносу гумових ущільнювачів, заміна яких може зажадати істотних вкладень.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти