Автовикрадачі: що потрібно знати, щоб не стати жертвою

Експерти назвали ознаки, за якими уважний власник зможе зрозуміти, що його автомобілем зацікавилися викрадачі.

Автовласникам необхідно зберігати в секреті інформацію про протиугонну систему. Якщо хтось цікавиться нею – це дуже тривожна ознака. Злодії часто маскуються під покупців або співробітників дилерського центру, і прагнуть вивідати всі особливості сигналізації.

Також злочинці прагнуть виявити вразливі місця в захисті автомобіля. Якщо система сигналізації часто невірно спрацьовує на порожньому місці, ігнорувати такі ознаки не можна.

Іноді автовласника «приманюють» на звук сигналізації його авто. Зазвичай це відбувається вночі. Напівсонний власник кидається до машини, щоб відключити охоронну систему, а грабіжник або викрадач вривається в салон в цей момент.

Однак більшість викрадачів воліють діяти не в лоб, а більш обережно. Легка мішень для них – автомобіль, чий власник поїхав у відпустку або відрядження. Таке авто визначають просто: кладуть гілку на капот або рекламну листівку під двірники. Якщо сторонні предмети не прибирають, значить, власник у від’їзді. Тому гілки або папірці на автомобілі – привід насторожитися.

Експерти радять при перших підозрах, що машина зацікавила злодіїв, відразу поміняти місце стоянки або зберігання автомобіля.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти