Названі найбільш проблемні кросовери

Надійність вживаного автомобіля багато в чому залежить від того, як він експлуатується і обслуговується, що в 99% випадків залишається загадкою. Західним рейтингам теж не можна дуже довіряти. Більшість з них грунтується на опитуваннях клієнтів. І навіть дослідження німецького TUV, що працює з величезною базою автомобілів, не завжди варто брати до уваги, тому що вони не розрізняють пошкодження щіток склоочисника і пошкодження коробки передач. Тому консультанти з Fifth Wheel взяли за основу докладний звіт німецької асоціації, але виділили з нього ті моделі, в яких найбільш часто зустрічаються серйозні і дорогі для ремонту пошкодження.

Однак майте на увазі, що «найбільш ненадійний» не означає, що автомобілі гарантовано вийдуть з ладу на другому тижні після їх покупки. Навіть в найгірших моделях звіту TUV з’являються серйозні проблеми тільки в 20% випадків. Таким чином, ви можете взяти будь-яку машину з цього списку і без проблем їздити на ній. Тут вже буде питання вдачі і обслуговування.

Nissan Qashqai I

Qashqai, вироблений в Великобританії, ніколи не був одним з найнадійніших автомобілів. Проблемними тут в основному є бензинові агрегати – 1.6 (HR16DE) і особливо 2.0 (MR20DE). В обох випадках сальники часто заклинюють через скоплення накипу, особливо коли автомобіль рухається в основному в міському режимі. Дуже ризикованою версією є двигун 1.6 з коробкою варіацій Jatco JF015E, яка часто починає доставляти проблеми після 20 000 км. У дволітрового двигуна після 80-100 тис. км ремінь ГРМ натягується, а після п’ятого року дуже часто помічаються течі знизу картера.

Kia Sportage

Незважаючи на те, що кросовер Kia користується великим попитом, він регулярно знаходиться в нижній частині рейтингів надійності в Німеччині. Нарікань багато – АКПП, амортизатори і кермові системи, наприклад, виходять з ладу набагато частіше, ніж зазвичай. Багато компонентів підвіски мають низький ресурс, тому вимагають постійного контролю.

Volkswagen Tiguan

Кросовер VW першого покоління потрапив до рейтингу тільки з однієї причини – це ранні версії 1,2-літрового двигуна TSI. Ці малогабаритні агрегати не люблять їздити на короткі відстані в холодну погоду – типова для міських господарів експлуатація призводить до швидкого зносу циліндро-поршневої групи. Через велику витрату масла потрібна часта заміна свічок запалювання.

І в авто є проблеми з 7-ступінчастим автоматом DSG. У моделі 2009-2011 з більш великими двигунами слабким місцем є натягувач ланцюга приводу ГРМ, який розслабляється задовго до того, як сам ланцюг витратить свій ресурс.

Раніше “Твоя МАШИНА” розповідала про 5 найнадійніших кросоверів з солідним пробігом.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти