В мережі показали невідомий прототип “горбатого” Запорожця

Чи знали ви, що створенню легендарного українського Запорожця передувала ціла серія абсолютно різних прототипів? Причому, деякі з них були досить непогано опрацьовані – наприклад, прототип НАМИ-А50 «Білка».

Дивакуватий НАМИ-А50 був створений в кінці 1955 року по проекту відомого конструктора Юрія Долматовского. Незабаром йому дали назву «Білка» – скоріше за все, комусь авто здалося схожим на звіра.

Автомобіль завдовжки 3,3 м був задньомоторний і отримав 750-кубовий 22-сильний двигун від мотоцикла М-72. Для своїх розмірів прототип ЗАЗ виявився досить-таки просторим, хоча багажника майже не було.

Кузов авто виконали зі склопластику. Мабуть, найоригінальніша риса НАМИ-А50 – відкидні передні двері у вигляді ковпака. Також був і позашляховий «сільський» варіант без вікон і дверей.

Але, вже перші тести «Білки» виявили недоліки конструкції. Оригінальні передні двері протікали, а двигун грівся. Але найголовніше, в 1958 році з’явився набагато більш досконалий прототип Москвич-444, який згодом і еволюціонував в горбатий Запорожець.

Читайте також: У мережі показали новий “горбатий” Запорожець від ЗАЗ

Джерело zaporizhzhia.city
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти