Названі 4 причини, чому обирають автомобіль з велюровим, а не шкіряним салоном

Автомобіль зі шкіряним салоном частіше за все належить до люксового сегменту, але деякі автомобілісти обирають велюровий салон, замість шкіряного. Портал Today.ua знайшов 4 причини, чому автомобілісти так роблять, а Твоя МАШИНА вирішила вам про них розказати.

Температура

Як тільки настає зима, власники автомобілів з шкіряним салоном згадують про те, що колись давно в дитинстві мама їм категорично забороняла сидіти на холодному місці. Це як раз такий випадок.

Шкіряні сидіння довго нагріваються. У водія і пасажирів може бути переохолодження, що збільшує ризик виникнення різних хвороб.

Правда, сучасні автомобілі з шкіряним салоном часто мають (хоча б в якості опції) підігрів сидінь.

У машин з велюрової оббивкою такої проблеми взимку немає.

Зручність сидіння

У шкіряного салону є ще один недолік, причому, на наш погляд, вельми серйозний. Справа в тому, що деякі шкіряні крісла не дуже добре тримають тіло при різкому гальмуванні або, якщо бічної підтримки бракує, в поворотах. А ось велюр відмінно утримує водія. Тому багато досвідчених водіїв теж обирають велюр, а не шкіру.

Ціна, а також вартість догляду та ремонту

Велюровий салон коштує набагато дешевше, ніж шкіряний. При цьому вартість догляду та ремонту велюрового салону помітно менше, ніж шкіряного. Велюрові крісла досить почистити, наприклад, пилососом, а шкірі потрібні спеціальні засоби, які захищають її від пошкоджень і розтріскування. Ремонт буде теж коштувати зовсім різні гроші.

Термін служби

Шкіряний салон виглядає красиво і приємно пахне, проте, термін його служби менше, ніж у велюрового. Причому, велюровий салон буде служити набагато довше, ніж шкіряний.

Як висновок, можна сказати, що причини достатньо вагомі. Але звичайно, що кожен водій обирає ті, які зручні саме йому.

Читайте також: Названі автомобілі, які можуть швидко поржавіти після покупки з салону

Джерело today.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти