Подорожувати на електрокарі в Європі виявилося в три рази дорожче, ніж на дизельному авто

З’ясувалося, що у Європі на електрокарі подорожувати в три рази дорожче, ніж на дизельному авто. Про це розповіли експерти шведського автомобільного журналу, які провели дослідження.

Для цього вони відібрали електрокар Jaguar I-Pace і дизельний Volvo XC60 B5. На машинах проїхали зі Стокгольма до Ніцци. Наприкінці поїздки розрахували витрати на подорож з урахуванням витрат на підзарядку і паливо, і виявилося, що поїздка на Jaguar обійшлася в 2,7 рази дорожче. Відстань подорожі складала 2400 км. Задля подолання цієї відстані Volvo XC60 B5 заправляли три рази – всього 156 літрів на 2034 крони (близько 6825 гривень), а електрокар Jaguar I-Pace витрачав 672кВтч., на підзарядку зупинялися 11 разів, а вартість зарядки склала 5571 крону (близько 18683 гривень).

Цей результат можуть пояснити дві причини. Перша – Jaguar I-Pace це не кращий електрокар для поїздок на далекі відстані. Машина споживає досить багато енергії і має найнижчу зарядну потужність в класі. Другою причиною може бути те, що електрокар не вдалося підключити до найбільшої зарядної мережі Європи. Тож, власники таких електрокарів витрачають більше грошей і часу на зарядку автомобілів.

Читайте також: Названо кращі авто, які витрачають мало палива і рідко ламаються

Джерело avtoblog.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти