Названо 10 бензинових двигунів, які не знають собі рівних на ринку на сьогоднішній день

Двигун – це один із найважливіших елементів автомобіля. Від того наскільки добре і безперебійно він працює, безпосередньо залежить, як швидко і довго буде їздити автомобіль. Біда лише в тому, що двигуни бувають дуже різні. Якраз сьогодні мова піде про безумовні бензинові шедеври автомобільного ринку останнього часу. Благо, є і на що подивитися, і з чого вибрати.

1. BMW N46 – 2.0

Помірна витрата палива при високій продуктивності. Що ще потрібно для водійського щастя. На ринок двигун випускається в декількох варіантах, які головним чином відрізняються силою віддачі. Вона буває у BMW N46 в межах від 129 до 170 кінських сил. Єдиним слабким місцем є натягувач ГРМ.

2. BMW M54 – 2.5 і 3.0

Одне з кращих сімей моторів, яке «баварці» подарували світу автомобілів за останні роки. Двигун демонструє високу довговічність, дуже тихо працює і при цьому забезпечує високу динаміку автомобіля. Головна проблема цього «красеня» в тому, що у нього дуже висока витрата масла.

3. Volkswagen 1.4 16V / 86

До 2006 року цей агрегат був відомий здебільшого з сумного боку: підвищена витрата палива, витік масла, замерзання. У 2006 році після проведення масштабної модернізації всі ці недоліки були усунені і на сьогоднішній день мотор є одним з кращих творінь концерну.

4. Volkswagen 1.6 8V / 102

Простота і надійність міцно переплелися в цьому старому моторі німецького підприємства. Свого часу двигун користувався великим попитом. Є у нього тільки два страшних недоліки. Перший – це підвищена витрата палива, втім, з цим ще можна хоч якось змиритися. Другий – це те, що з 2011 року Volkswagen 1.6 8V / 102 більше не випускають.

Читайте також: Названо 7 автомобілів 90-х років, які до сих пір користуються величезним попитом

5. Citroen / Peugeot 1.6 TU5, JP4

Даний двигун існує в декількох варіантах, однак експерти рекомендують зупиняти свій вибір на 109-сильноій моделі. Варіант JP4 відрізняється досить високою динамікою і хорошою витратою пального. Один з найбільш «гармонійних» моторів, які коли-небудь робили інженери Citroen. Разом з загальною надійністю – це чи не найкращий вибір на ринку. Тільки масла їсть багато.

6. Citroen / Peugeot 2.0 EW

Після 2004 року даний двигун повністю змінився. Якщо хочеться взяти Citroen / Peugeot 2.0 EW, то найкраще зупинитися на 140-сильній моделі. Працює агрегат без будь-яких серйозних проблем. Є навіть варіант з HPi з системою прямого вприскування палива. Є, до речі, і газові варіанти.

7. Ford 1.6 Zetec

Американські мотори даної серії змогли заробити хорошу славу по всьому світу. Найчастіше на ринку зустрічається модифікація на 1.6-літра і 100 «коней» віддачі. Назвати Ford 1.6 Zetec економічним двигуном точно не вийде. Зате агрегат дуже простий, надійний і дешевий в ремонті. Прослужить вірою і правдою не один рік, і навіть не п’ять.

8. Ford 2.0 Duratec

Якщо потрібен надійний мотор з якісним приводом ГРМ, то варто звернути свою водійську увагу на агрегат під назвою Ford 2.0 Duratec. Як і у більшості інших «американців» на ринку у цього двигуна всього один смертний гріх – підвищена витрата палива. Також можна знайти газові модифікації, проте вони не користуються великою популярністю через низьку стабільність роботи.

9. Honda 2.4 (K24)

Дуже потужний бензиновий двигун. Особливо популярна на ринку модифікація з індексами K24A2 і K24A3. Помірна витрата і загальна довговічність сформували у цього агрегату значний клуб шанувальників. Є, втім, і за що посварити. Споживання масла залишає бажати кращого.

10. Nissan 1.6 (HR)

Ще один агрегат, який отримує на ринку переважно позитивні відгуки від автомобілістів. Більшість водіїв в перші роки експлуатації стикається лише з невеликими проблемами. Найкраще двигун показав себе на автомобілях компактного класу.

Читайте також: Названо 5 вживаних автомобілів, які можна сміливо брати, незважаючи на великий пробіг

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти