Як зупинити авто з автоматичною коробкою передач, якщо відмовили гальма: поради водіям

Якщо на автомобілях з механічною коробкою передач починають відмовляти гальма, то водії використовують для гальмування так званий ручник або ручне гальмо, так само можливе гальмування із застосуванням зниженої передачі.

А ось водії машин з автоматичною коробкою передач починають панікувати, тому що не знають, як їм краще вчинити в даній ситуації для того, щоб безаварійно зупинити автомобіль. Відмова гальм під час руху це серйозна проблема, з якою потрібно намагатися розбиратися відразу, не допускаючи більш сумних наслідків у вигляді дорожньо-транспортних пригод.

Відкинути паніку. Перше, що повинен зробити кожен водій, це відкинути паніку. Вся справа в тому, що думати в такій ситуації потрібно холодною головою, це дозволить зупинити автомобіль, уникнувши проблем. Тільки спокій може допомогти водіям, тому варто відключитися від порад оточуючих, відкинути паніку і сконцентруватися на проблемі, а також на способы її вирішення.

Якщо ж водій продовжить панікувати, то він може виявитися в ситуації, коли приймати якісь небудь дії і рішення буде занадто пізно і йому доведеться просто розбити свій автомобіль і не виключено, що тільки свій.

Ручне гальмо все ж є. На деяких автомобілях, навіть незважаючи на автоматичну коробку передач, присутній так званий ручний гальмо. Якщо він є, то водієві потрібно спробувати використати цей елемент для зупинки. Але тут важливо розуміти, що коробка передач або мотор можуть вийти з ладу через такі дії, тому варто спробувати, перш за все, скинути швидкість прибравши ногу з педалі газу.

По можливості, потрібно проводити гальмування ручним гальмом максимально плавно, не слід відразу ж затягувати до упору ручник, що виключає перегрів колодок і повне блокування коліс автомобіля. В іншому випадку автомобіль може повести себе на дорозі непередбачувано, аж до виникнення заносу або повного розвороту на місці.

Натискання на педаль гальма. Сучасні автомобілі оснащуються двохконтурною системою гальм. Таким чином, якщо відмовляє перша, то водії можуть спровокувати роботу другої неодноразовим натисканням на педаль, що звичайно призведе до зупинки автомобіля.

Саме тому електроніка буде намагатися самостійно зупинити автомобіль, а водій своїми рухами може тільки спровокувати її до подібних дій. Як показує практика, більшість водіїв, у яких зустрічалася подібна проблема, змогли зупинити автомобіль саме за допомогою кількаразового натискання на педаль гальма.

Думка фахівців. Сервісні фахівці, які регулярно проводять ремонт і технічне обслуговування автомобілів, не радять водіям економити на обслуговуванні свого автомобіля. Вся справа в тому, що це допоможе уникнути істотних проблем, в тому числі пов’язаних з тим, що несправність гальм буде помічена не вчасно.

Імовірність виникнення подібних проблем у машин, які регулярно проходять необхідне обслуговування і ремонтні роботи, зводяться до мінімуму. Водії повинні розуміти, що в даній ситуації позитивним моментом також стає їх відповідальне ставлення до свого автомобіля.

Висновок. Водії, у яких відмовляють гальма під час руху виявляються в непростій ситуації. Але тільки грамотний підхід до вирішення проблеми може дозволити повністю від неї позбутися і зробити все для того, щоб машина надалі працювала так як належно.

Читайте також: Названо найкращі американські пікапи за всю історію – вони вражають міццю і швидкістю розгону

Джерело car.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти