Не дайте себе обдурити: водіям розповіли, як визначити справжній пробіг авто

Швидше за все я вас не здивую, якщо скажу, що практично у кожної другої машини на вторинному ринку скручений пробіг. Через таких от недобросовісних продавців у багатьох майбутніх покупців втрачається довіра до вторинного ринку. І сучасні реалії такі, що навіть якщо ви продаєте свою машину з чесним пробігом, вам ще потрібно доводити, що ви точно нічого не “маніпулювали” з показаннями на одометрі.

На щастя, зараз з’являються сервіси, які намагаються виводити таких продавців на чисту воду, але все ж, як то кажуть, на “сервіс” сподівайся, а сам не зівай.

Автомобільні експерти назвали деякі нюанси, які допоможуть визначити, перед вами “ушатаний” екземпляр чи ні.

Фахівці стверджують, що кожна модель авто має певні зноси при конкретних цифрах пробігу, тому нижче перераховані основні.

Електронна пам’ять

“Фахівці” вже давно навчилися скручувати кілометраж, але вони його стирають в зоровій частині, а ось в пам’яті електронних блоків практично завжди можна знайти реальний пробіг.

Вид інтер’єру

За зовнішнім виглядом салону можна багато чого зрозуміти. Звичайно бувають ситуації, коли господар не дуже акуратний, діти, тварини, куріння і т.д., все це може перетворити салон в жахливий за досить короткий термін. Але в середньому, салон тримається 100 – 150 тисяч км. Після того, як машина проїжджає більше 200 тисяч км, з’являються потертості на педалях і видно потертості водійського крісла.

Кермо не виняток, в нормальному стані в середньому воно тримається до 150 тисяч км.

Знос двигуна

Якщо ви побачили, як з вихлопної труби йде дим з відтінком синього або чорного кольору, знайте, що це ознака зносу деталей поршневої групи. Але врахуйте, що недобросовісні перекупники вміють тимчасово маскувати це.

Стан ходової

У сайлент-блоків і кульових в середньому знос відбувається на 60-80 тисячах км, однак їх справність залежить від умов експлуатації і моделі авто.

Амортизатори

Перекупники не змінюють перед продажем амортизатори, так як це не дуже рентабельно, тому їх точно треба перевірити на спеціальному стенді.

Якщо у вас є можливість, постарайтеся знайти фахівця з підбору авто і вибирайте машину для покупки з його допомогою або після спілкування з ним.

Якщо такої можливості немає, будьте обережні і уважні, краще перевірте все кілька разів, але точно переконайтеся в своєму виборі.

Джерело Твоя МАШИНА
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти