Як долати снігові замети на авто

У період з 1 січня до 31 жовтня в Україні сталося більш як 122 тис. ДТП. За даними управління безпеки дорожнього руху, в середньому за добу їх трапляється 404. Найчастіше в аварії потрапляють через перевищення швидкості та порушення правил маневрування, пише Gazeta.ua.

Взимку керувати автомобілем важче, ніж в інші пори року. Як правильно їздити, коли іде сніг і дорога вкрита кучугурами, портал Gazeta.ua запитав у Сергія Гільова, старшого інструктора центру контраварійної підготовки “Альфа-Щит”.

“При заметілі зменшують швидкість і вмикають прилади освітлення. Протитуманні фари і ліхтарі потрібно вмикати в зливу, туман або заметіль. Неправильно їздити з ними в сутінках, за хорошої погоди, бо сліплять інших водіїв, особливо тих, хто позаду. Під час хуртовини також вмикають ближнє світло. Якщо ввімкнути дальнє, буде видно сніг, а не дорогу, бо світитиме вперед, а не вниз”.

Сергій Гільов каже, що долати снігові замети простіше в автомобілях з повним приводом.

“Перед тим, як їхати по снігу, краще вийти з машини і ногами перевірити, де він закінчується і на скільки глибокий”, – рекомендує експерт.

Щоб долати круті повороти під час ожеледиці, експерти радять гальмувати перед поворотом – і відпускати гальма під час повороту керма. Бо більшість водіїв повертають неправильно, гальмують і крутять кермо одночасно – тоді виникає подвійне навантаження на машину.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти