Стало відомо, чому люди частіше купують білі автомобілі

Незважаючи на різноманітність кольорів кузовів, яке можна було помітити в 2020 році, багато автовласників залишилися вірні білому кольору, передає «Твоя МАШИНА» .

Міжнародний концерн BASF встановив, що причина популярності білого кольору криється в його універсальності: світлі відтінки асоціюються як з природою, так і з високими технологіями. Тому в Європі, на Близькому Сході і в Африці білий колір продовжує займати позицію одного з найбільш популярних кольорів: на нього припадає 28% ринку, а сірий і чорний помітно менш затребувані.

У 2020 році близько 11% машин були синього кольору, тобто це найпопулярніший хроматичний колір на даний момент. Також затребуваний був фіолетовий колір і інші хроматичні емалі. Головними споживачами яскравих кольорів стали власники кросоверів.

Також у синього на ринку найбільше відтінків – виробники машин використовували понад 160 його варіацій. Другим по варіативності став сірий – він представлений в 140 відтінках. У білого використовувалося 70 варіацій кольору.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти