Назвали надійні машини, від яких водії не відмовляються навіть через 10 років

При покупці машини автомобілісти ставлять в пріоритет надійність, а вже потім йде зовнішній вигляд і оснащення. Рідкісний ремонт і кошти допомагає заощадити, і доставляє менше проблем. Нижче наведені автомобілі, які можуть служити роками, передає «Твоя МАШИНА» .

Купівля вживаного авто – це завжди ризик. Хтось із продавців може приховати справжній пробіг, хтось промовчить про ДТП. Тому є спеціальні сервіси, які перевіряють виставлені на продаж машини з пробігом.

Рекомендується звернутися до організацій TÜV, DEKRA, ADAC, J.D.Power. Їм довіряють навіть автоексперти, виробники, дилери та приватні користувачі. Ці організації проводять мільйони тестів, аналізують відгуки власників, визначають відсоток браку і проводять інші перевірки, щоб переконатися в надійності авто.

Машини поділяються на різні класи і вікові групи (від 2-3 років до 10-11 і вище). Проводять дослідження двигуна, гальм, шасі, рульового управління, вихлопної системи, кузова і салону, електрики і електроніки. За даними перевірок складають звіти, рейтинги та огляди для тих, кого цікавить автомобілі. Це допомагає автолюбителям вибрати відповідну для себе модель, визначивши переваги і недоліки.

В останньому звіті TÜV хорошу позицію зайняв Mercedes GLC – понад 97% моделей пройшли загальну перевірку «на відмінно», дефекти були знайдені тільки у 1,7%. Схожі результати у виробника з B-класом – 95% успішно пройшли тести, і більше 90% добре себе показують навіть у віці 6-10 років. Також лідируючі позиції зайняли машини Hyundai і Opel.

У групі автомобілів старше 10 років переміг Porsche 911. Таких результатів вдалося досягти завдяки дбайливому догляду власників. На машинах не виявлено корозії, гальма повністю справні, освітлення не дає збоїв. Може, ціна кусається навіть у машини з пробігом, але модель безперечно варто своїх грошей.

Надійним спортивним автомобілів, але дешевше став Audi TT. Вартість вже нижче, але характеристики на висоті. Однак на вторинному ринку це досить рідкісний екземпляр, так як навіть після 10 років експлуатації далеко не всі готові розлучитися з ним.

Серед більш бюджетних варіантів варто розглянути Honda Jazz або Ford Fusion. У Джазу навіть після 5 років користування характеристики не змінюються абсолютно. І варто модель досить доступно – середня ціна на вторинному ринку становить 3000 євро. Звертати увагу слід на гальмівні диски, які найчастіше викликають невдоволення. Але в іншому машина прекрасна, особливо хвалебні відгуки заслуговують підвіска, шасі і вихлопна система.

Ford Fusion коштує ще менше, але зберігає свою якість таке ж довгий час. Машину в хорошому стані можна придбати менш ніж за 1000 євро. Але варто перевіряти вихлопну систему.

Інші моделі, яким не страшний термін експлуатації 10 років:

• Mercedes-Benz (найбільше моделей з високими оцінками в A, B і E-класах, GLK і SLK. Особливо варто звернути увагу на вантажопасажирські фургони Vito / Viano.)
• Audi: TT, A1, A6, Q3 і Q5;
• BMW: 1 Series;
• Mazda: 2, 3 і CX-5;
• Honda: Jazz;
• Skoda: Octavia Combi;
• Toyota: Corolla і Avensis;
• Kia: CEED;
• Suzuki: SX4 S-Cross;
• Hyundai: i30;
• Volvo: V40, S80, S60 / V60 і XC 60;
• Opel: Insignia і Astra:
• Ford: F-Series, Focus;
• Renault: Master.

Експерти заявляють, що найнадійніші моделі випускаються німцями. Хоча багато автолюбителів вважають, що американці, японці і корейці справляються з цим набагато краще європейців. Тут сперечатися можна довго. Але варто відзначити, що жоден рейтинг надійності не обходиться без Тойоти, Хонди, Джипа, Рама, Шеви і Форда.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти