Чи потрібен українцям надбюджетний Bajaj Qute?

На початку цього року, як повідомляв AUTO-Consulting, в Україні привезли перші автомобілі Bajaj Qute для сертифікації. Головною особливістю цієї мікролітражки є її ціна – це один з найдешевших автомобілів у світі, якщо не найдешевший. Які його перспективи на українському авторинку, розбирався AutoUniversum.

Справа в тому, що Bajaj Qute – це швидше мотоколяска, на зразок радянської С-3Д, тільки більш просунута і 4-місна. Очікувана вартість цього транспортного засобу – еквівалент 4 тисяч доларів, як повідомляють наші колеги з AUTO-Consulting.

Нагадаємо деякі технічні характеристики Bajaj Qute. Габаритні розміри Qute – 2752х1312х1650 мм. Під капотом стоїть «мотоциклетний» одноциліндровий мотор потужністю 13,5 к.с., скомпонований з механічною 5 -ступінчастою трансмісією. Понад 70 км/год Qute не розженеться, але витрачає, як стверджується, близько 3 літрів на сотню.

Обсяг багажника у Bajaj Qute дозволяє поставити середній валізу – 44 л. У комплектації присутні замки дверей, ремені безпеки, вентилятор і, сподіваємося, простий обігрівач.

Журналісти AUTO-Consulting і представники компанії-імпортера визнають, що в роздробі у Bajaj Qute в Україні шансів небагато. Ми з ними абсолютно згодні. Не важко «прогугліть» і дізнатися, яку іномарку з пробігом можна придбати за 4 тисячі доларів.

Разом з тим, певний інтерес автомобіль може викликати у компаній, які спеціалізуються на доставці дрібних товарів, наприклад, тієї ж піци або квітів. Хоча, яка ціна, скажімо, 10-річного вантажного Renault Kangoo? 5-6 тисяч. Причому це автомобіль з митним очищенням…

Інша справа, соціальне спрямування. Ми не знаємо, чи є у Qute версія для людей з обмеженими можливостями, але для потреб окремих держустанов він міг би підійти.

Втім, багато що залежить і від якості самого автомобіля. Якщо воно прийнятне і проектний ресурс експлуатації перевищує хоча б 5 років, то чому б і ні…

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти