Водіям назвали 5 способів повернути потужність двигуна авто після зими

Фахівці дали поради, як повернути потужність двигуна після зими, передає «Твоя МАШИНА» .

Машина втратила потужність, якщо йде млява реакція на газ, плаваючі обороти і погіршилася динаміка. Найчастіше ці ознаки зустрічають автомобілісти навесні після того, як залишили машину на всю зиму в снігу.

Під час такого простою нерозчинні фракції в пальному (вода, бруд, іржа) ростуть «як на дріжджах», а при наступному запуску двигуна вони практично моментально потрапляють в паливну систему і швидко засмічують її. Через це пошкоджуються паливні трубки, фільтри і форсунки. При прискоренні будуть відчуватися провали в тязі, через які набір швидкості буде відбуватися ривками.

Щоб уникнути таких проблем рекомендується поміняти паливний і повітряний фільтри. Про них згадують рідко, хтось навіть жодного разу їх не міняв за все життя автомобіля. При цьому робити це треба регулярно: паливний фільтр – кожні 20-25 тисяч кілометрів, повітряний – раз в 30-45 тисяч кілометрів пробігу.

Якщо це не допомогло, то варто замінити свічки. Через довгу бездіяльність вони виходять з ладу і тяга двигуна знижується.

Також причиною зменшення потужності може стати низька компресія в одному або декількох циліндрах. Це можна діагностувати по хлопкам, «плаваючим» обертам, диму з глушника та іншим ознакам.

Особливо уважно треба ставитися до турбованих двигунів. Зниження його тяги може бути пов’язано з механічними пошкодженнями в турбіні. Таку проблему можна відразу помітити по підвиванні і потріскуванні.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти