Водіям дали п’ять простих порад, які допоможуть зберегти шини автомобіля

Здавалося б, погані дороги і щоденна їзда не можуть дозволити шинам довго жити. Однак є кілька простих порад, які можуть продовжити термін служби гуми, передає «Твоя МАШИНА» .

1. Перевірка затягування і тиску

Затягування колісних болтів треба перевіряти після установки колеса і в перші 100 км. Не шкідливою буде і подальша перевірка приблизно раз в тиждень, адже колесо, що бовтається, дуже псує покришку. З такою ж регулярністю варто перевіряти і тиск в колесах – воно завжди повинно бути в нормі.

2. Перевірка вентилів

Мінімум раз на квартал слід перевіряти вентилі на колесах. Робиться це просто і швидко. Якщо знайдені ушкодження, несправні вентилі слід якомога швидше замінити, благо коштують вони недорого. Але можна перестрахуватися і звернутися до фахівців.

3. Позначка гуми

Непогано було б позначати, яка покришка була на якому колесі. Робиться це для того, щоб потім безпомилково поміняти розташування покришок не тільки по колесах, але і по осях автомобіля. Так триватиме термін експлуатації за рахунок збереження ребер протектора.

4. Балансування і розвал-сходження

Крім інших перевірок не варто забувати про розвал-сходження коліс. Через порушений баланс протектор буде стиратися нерівномірно, що зменшить термін служби гуми. Також кожен сезон слід обов’язково перевіряти балансування коліс, так як вона поступово збивається.

5. Обертання керма

Бувають ситуації, коли кермо автомобіля все-таки потрібно вивернути стоячи на місці. Але краще таких дій уникати, так як це шкідливо і для керма, і для гуми через збільшене навантаження на рухомі елементи.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти