Назвали 10 автомобілів, які вражають своєю технологічністю

В середині 20 століття передбачалося, що до теперішнього часу у нас у всіх будуть літаючі машини. Багато автолюбителів розчаровані відсутністю прогресу в цій області, але з’явилася маса неймовірно крутих технологій, про які інженери 50-х навряд чи могли мріяти. Ми робимо кроки в напрямку повністю автономних транспортних засобів, ми водимо електричні суперкари, ми розмовляємо з нашими автомобілями – і вони реагують.

Зараз багато моделей оснащуються безліччю вражаючих функцій і гаджетів. Ось 10 прикладів високотехнічних транспортних засобів різних категорій і технології, які роблять їх видатними.

1. GMC Sierra Denali 1500

Люди зазвичай не думають про технології, коли розглядають пікап: вони розмірковують про буксировочну здатність, амортизатори, протектор шин, міцність шасі і місткість кузова. Але сьогоднішні пікапи – вже не просто робочі конячки.

Погляньте на Sierra Denali. Тут є бездротова зарядка для телефону, попередження про зіткнення і автоматичне дальнє світло для нічного водіння, шикарна звукова система Bose з активним шумозаглушенням для комфортної тиші в салоні, навіть спеціальна вбудована система тактильної вібрації, яка повідомляє водія, коли вантажівка відхиляється занадто далеко вліво або вправо.

2. Volvo S90

Volvo стверджує, що в седані S90 зараз більше технологій, ніж в будь-якому іншому транспортному засобі. Навряд чи це правда, але S90, безумовно, вражає. Навіть якщо дивитися на функції безпеки в поодинці, знаходимо системи виявлення пішоходів і тварин, автоматичне гальмування, відстеження країв дороги і фари, які автоматично згинаються, висвітлюючи повороти в нічний час.

Плюс унікальний повітряний фільтр салону – не просто високоефективний HEPA, заснований на великій кількості надтонких волокон, а електрично заряджений аналог, здатний видаляти до 95% шкідливих часток з повітря ще до того, як вони проникнуть в салон.

Крім цього, є маса розважальних технологій – зокрема, ІРС, сумісна з особистими гаджетами і дає відчуття, що ви керуєте всесвітом.

3. BMW 5 серії

У БМВ вважають, що моделі її 5-ої серії – найбільш технологічно просунуті авто на сьогоднішній день. Фанати інноваційних рішень і гаджетів дійсно будуть в захваті.

Сенсорна ІРС з розпізнаванням жестів (просто водите рукою перед екраном) досить крута. Є також кілька функцій «а-ля Джеймс Бонд»: найбільш вражаючою є можливість припаркувати автомобіль перпендикулярно ззовні, використовуючи брелок для ключів як пульт дистанційного керування.

Також є система 360-градусного огляду, здатна відсилати зображення на смартфон, і ви можете давати машині команди зсередини вашого будинку, кажучи в брелок, коли їй заводитися або вимикатися, відкривати або блокувати двері. Приголомшливо!

4. Honda Odyssey

Мінівени теж стають все розумнішими. В останні версії Odyssey виробник впровадив безліч технологій, покликаних зробити сімейний автомобіль надрозумним і високоефективним.

Тепер в цьому крейсері, крім 360-градусного навколишнього огляду і дисплея нічного бачення, є внутрішня стельова камера, що дозволяє водієві бачити все, що відбувається в задній частині салону, і водій може використовувати мікрофон, щоб розмовляти з пасажирами через стереодинаміки.

Пасажири на задньому дивані можуть використовувати бездротові навушники і додатки для смартфона, щоб відстежувати маршрут поїздки на 10-дюймовому моніторі за допомогою GPS, регулювати обігрів і кондиціонування повітря, запускати музику і фільми.

Зручності доповнюються сучасними функціями безпеки, включаючи попередження про схід зі смуги руху і виявлення пішоходів.

5. Audi A4

Audi завжди в авангарді автомобільних технологій. Серед інновацій – такі цікаві речі, як пристрій для читання відбитків пальців для додаткової безпеки, ІРС, приймаюча команди з планшета, що розпізнає почерк і чудові аудіосистеми Bang & Olufsen з спливаючими колонками.

Остання версія розкішного A4 теж має розумні технології, включаючи попередження про загрозу зіткнення і автоматичне гальмування, розважальну систему з підтримкою Apple / Android і «virtual cockpit» – техноцентр з величезним дисплеєм, що показує водієві широкий спектр розважальних опцій і корисну інформацію, від дорожньої обстановки до тривимірної графіки Google Earth.

6. Mercedes S-Class

Чи пов’язані ваші технічні переваги з розкішшю, розвагами або безпекою, S-Клас ніколи не перестає дивувати. Розкішний флагманський седан 2021 року пропонує водієві кластер тривимірних датчиків і величезний проекційний дисплей.

HUD проектує картинку, еквівалентну 77-дюймовому екрану, з накладенням доповненої реальності, щоб ви не пропустили складний поворот при використанні навігаційної системи.

Також з’явилася нова версія MBUX з можливістю обміну даними між екранами інших пасажирів і аудіосистема Burmester 4D з 30 динаміками, не кажучи вже про сидіння з підігрівом, охолодженням, масажем, ароматизаторах в салоні і дверних ручках, які автоматично вискакують при вашому наближенні.

Любителям відкритих салонів сподобається кабріолет S-класу від Мерседес-Бенц. Він володіє не тільки стилем і крутизною престижного «німця», а й масою високотехнологічних функцій безпеки.

Візьмемо, наприклад, поперечні дуги цього кабріолета. Вони невидимі, поки не відбудеться аварія – тоді вони автоматично розгорнуться за частки секунди. Є також цілий ряд засобів допомоги водієві, в т.ч. інтелектуальний круїз-контроль, система нічного бачення, відстеження смуги і навіть система виявлення перехресть.

7. Chevrolet Corvette Stingray

Бортова камера GoPro працює як відеогра, захоплюючи кадри і параметри, зберігаючи деталізовану інформацію на диску, накладаючи на відео дані телеметрії і дозволяючи водіям аналізувати час кола і продуктивність за допомогою гоночного програмного забезпечення Cosworth.

Документування пригод за кермом – лише одна з багатьох цікавих технологій в сьогоднішньому Stingray. Захоплююча динаміка суперкара доповнюється спектром зручностей: восьмидюймовий дисплей дозволяє швидко налаштовувати все – від розваг з Apple CarPlay до регулювання температури і сидіння, в якому перебуваєте. Плюс оригінальна конструкція даху, яка складається, не займаючи ні дюйма вантажного простору.

Це наполовину спортивний, наполовину розкішний автомобіль – плавний, тихий і ощадливий, але здатний дихати в шиї Ferrari і McLaren.

8. Rolls-Royce Wraith

Rolls-Royce Wraith коштує близько 400 000 доларів. Третина суми сплачується за шикарну марку, решта – за воістину передові технології. Зокрема, унікальний супутниковий зв’язок.

Топографічна інформація, отримана із супутників, дозволяє машині «побачити», що попереду, до того, як це з’явиться. Грунтуючись на цих даних, Wraith автоматично перемикає передачі для плавного руху в гору або спуску, може повідомити вам, коли піде дощ (до того, як він почнеться) або про те, що в найближчі години на дорозі може утворитися налідь.

Цей тип технологій виводить концепцію розумного автомобіля на новий рівень, дозволяючи машині прогнозувати дорожні і погодні умови і вносити автоматичні поправки, щоб подорожі проходили безпечно і комфортно. Круто … і трохи лякає.

9. Ford Mustang

Остання модель Мустанга, класичного американського маслкара, має більше технологій, ніж будь-коли було в спортивних автомобілях. Ford оснастив його 12-дюймовим дисплеєм, який дозволяє налаштовувати різні параметри автомобіля і запам’ятовує кращі варіанти – аж до того, яка жорсткість підвіски вам подобається.

Сьогоднішній Mustang також може похвалитися технологією голосових команд, масою просунутих функцій безпеки і чудовою 10-ступінчастою АКП, яка вміло згладжує їзду і блискавично реагує.

10. Tesla Model S

Якщо любите мінімалізм, швидкість і технології, дивіться на Tesla Model S, особливо на версію Plaid. Вона не тільки демонструє найвищу продуктивність (1020 к.с.) і може розганятися від 0 до сотні за 2,1 секунди, а й наповнена такою кількістю технологій, що паморочиться голова.

Функції комфорту, зручності та захисту варіюються від повідомлень про незамкнені дверцята і 960-ватної аудіосистеми з 22 динаміками до голосового управління і автопілота. Система машинного навчання на базі Nvidia підтримує масив з восьми відеокамер, 12 ультразвукових датчиків ближньої дії і радара, зверненого вперед.

Набір технологій дозволяє автомобілю управляти, гальмувати і прискорюватися без участі водія, а програмне забезпечення оновлюється віддалено ( «по повітрю») у міру розробки нових функцій. Це справжній храм високих технологій. Корпорація Tesla створила щось набагато більше, ніж просто батарейно-електричний автомобіль із зоряним прискоренням, і не збирається зупинятися на досягнутому.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти