Чому влітку автомобіль потрібно мити частіше, ніж взимку

Серед водіїв існує думка, що мити машину частіше потрібно взимку, коли дороги посипають реагентами. Однак влітку грязи не менше, тому мити автомобіль потрібно не тільки в зимовий період, передає «Твоя МАШИНА»

Влітку немає реагентів, які роз’їдають машину. Несподівано, але небезпека криється в деревах і інших рослинах. Їх смоли і соки при попаданні на кузов в’їдаються в лакофарбове покриття, тому звичайною водою змити їх не вийде. Доводиться навіть звертатися до спеціальних очисникам.

І це впливає не тільки на зовнішній вигляд. Смоли і соки дерев руйнують лакофарбове покриття, тому не можна дозволяти їм довгий час перебувати на кузові.

Іншу небезпеку становить собою пташиний послід. Хімічний склад екскрементів настільки агресивний і токсичний, що здатний руйнувати лак авто і фарбу.

Те ж саме стосується трупів мух, гедзів і інших комах. Вони теж виділяють їдкі речовини, до того ж, процес руйнування прискорюється жарким сонцем.

Незважаючи на те, що влітку дороги не посипають реагентами, їх все ж можна зустріти. Не варто забувати про калюжі технічних рідин, які можуть залишитися від інших машин, і розплавленому на сонці бітумі.

Влітку багато шкодять кузову речей, тому хоча б раз в два тижні варто мити машину хоча б просто водою. Якщо є видимі сліди смол, клею, комах або посліду, то варто застосувати більш сильні засоби.

Джерело auto-portal.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти