Водіям розповіли, як зменшити витрату палива в автомобілі

Автоексперти назвали п’ять способів, як зменшить витрату палива, передає «Твоя МАШИНА» .

Важкий тюнінг збільшує вагу автомобіля і погіршує аеродинаміку, що змушує витрачати більше палива. Так що заради економії доведеться відмовитися від додаткових деталей, як кенгурінг, захист порогів, високі антени, поперечні рейлінги на даху з багажником і додаткове люстерко на бічному дзеркалі.

Також варто пам’ятати про чистоту повітряного і паливного фільтрів. Якщо вони забиті, то двигун буде додатково навантажувати і працювати менш ефективно. Тому слід стежити за станом цих деталей і при необхідності замінювати їх.

Найвідомішим способом зменшення витрат палива є рух накатом. Чи не використовуючи акселератор і гальма під час їзди з гори, можна трохи заощадити. Також слід перевірити тиск в шинах, при необхідності накачавши їх. Це дозволить машині легше їздити.

На витрата палива впливає вантаж. Він збільшує ступінь деформації шин в області плями контакту, тому варто ізбивается від зайвих речей.

Щоб заощадити паливо, потрібно їздити в певній манері – зі швидкістю 90 км / год по шосе і 70 км / год (якщо дозволяє швидкісний режим) в місті. Також можна триматися за вантажівками, щоб потрапити в повітряний мішок і зменшити опір повітря.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти