Водіям розповіли, як продовжити життя старого автомобіля

Як заощадити гроші на придбання нового автомобіля і продовження життя старого. Якщо машина стара, це не привід негайно її міняти. Транспортний засіб можна підтримувати в хорошому стані довгі роки, але як це зробити?

Двигун і коробка передач

Для продовження терміну служби деяких агрегатів, таких як двигун і коробка передач, потрібно високоякісне масло з високою в’язкістю. Міняти масло в коробці передач потрібно кожні 30-40 тис. Км. А в двигуні – 7-8 тис. Км. У нових автомобілях можна робити заміну кожні 10-15 тисяч кілометрів, але це правило не працює у випадку з вживаними автомобілями. Також не забудьте перевірити наявність підтікань і вчасно усувати їх, якщо такі є.

Шасі

Варто перевіряти ходову частину хоча б два рази на рік і якщо з’явилися несправності слід негайно їх усувати. Всі з’єднання також повинні бути затягнуті.

Кермове управління

В середньому рульова система проходить 150 000 кілометрів, надійні машини можуть обійтися без заміни до 400000 кілометрів. Однак варто робити діагностику кожні 120-130 тисяч кілометрів. Також необхідно вчасно міняти гідравлічні рідини, контролювати масляні ущільнення і міняти шланги високого тиску задовго до того, як вони вийдуть з ладу.

Кузов, салон та електрика

Дуже важливо, щоб в салоні була належна оптимальна вологість, інакше електроніка буде пошкоджена. Якщо під час поїздки відбувається великий збір конденсату, то це прямий натяк на заміну фільтра салону. Також слід підтримувати чистоту салону і закривати лобове скло ізоляційної фольгою, щоб захистити салон від гарячих променів сонця.
Кузов слід регулярно перевіряти на наявність сколів, подряпин і іржі, щоб вчасно їх видаляти. Не забувайте про захист фарби воском після мийки і щорічного полірування кузова.

Інші правила продовження терміну служби машини

Дуже важливо правильно паркуватися за допомогою стоянкового гальма. Також слід підтримувати нормальний тиск в шинах, оскільки високий і низький тиск негативно впливають на поведінку автомобіля на дорозі.
Для вирішення проблеми перегорання запобіжника забороняється встановлювати деталі з високим опором струму. Краще звернутися до автомобільного електрика. Також слід регулярно проводити технічне обслуговування і відвідувати тільки якісні автосервіси.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти