Водіям розповіли, як охолодити авто без кондиціонера всього за 10 секунд

Аномальна спека цього літа змушує багатьох автомобілістів шукати способи швидкого охолодження салону. Робота кондиціонера не завжди справна, а в багатьох автомобілях його просто немає.

Так як поїздки за кермом при температурі вище +30 можуть негативно позначитися на здоров’ї, “Твоя МАШИНА” ділиться секретами швидкого і зручного зниження температури.

Швидко охолодити салон можливо

Щоб позбутися від застояного повітря, який накопичується в закритій машині, необхідно відкрити вікно з боку пасажира. При цьому двері з його боку повинна бути закрита.

Наступним кроком має стати відкривання-закривання дверей водія приблизно близько 10 разів. При цьому створюється тяга, і застояне повітря змінюється свіжим.

У відео нижче можна побачити результат роботи цих нехитрих маніпуляцій.

Окремі секрети:

Щоб заздалегідь не піддавати салон машини перегріву можна виконати ряд наступних рекомендацій:

– Прикрити сидіння простий тканиною, тонким котону, льоном світлого кольору. Ідеально для цього підійде біле простирадло або щось із запасної одягу, яку ви возите з собою: сорочка, футболка, кардиган. Особливо дієвий цей метод в недопущенні перегріву шкіряних сидінь.

– запарковаться машину, не забудьте вивернути кермо максимально в сторону. Тоді при становлення його в потрібне положення при русі, місця під долонями не будуть надто розпеченими.

– На важіль коробки передач після зупинки автомобіля можна накинути світлий ковпачок, тканинної відріз або просто порожній стаканчик з-під кави. Це вбереже коробку передач від перегріву, а водія від неприємних відчуттів на початку руху.

Джерело firstgear.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти