Назвали 5 причин, чому не потрібно встановлювати чохли на автомобільні сидіння

Фахівці говорять не тільки про користь, але і про шкоду автомобільних чохлів.

Найголовніше – це те, що наявність чохлів зменшує теплопровідність. Використання сидінь з підігрівом в холодну пору року може бути неефективним. Чохли зменшують тепловіддачу в кілька разів.

Дизайну сучасних сидінь приділяється велика увага. Перш за все, враховуються їх ергономічні особливості. Установка додаткових чохлів змінює рельєф спинки і подушки сидіння. Ущільнюються бічні валики. Це може спричинити за собою незручність в управлінні автомобілем, особливо на високих швидкостях і крутих віражах.

Однією з найбільш неприємних особливостей чохлів є те, що якщо їх матеріал занадто щільний і слизький, водій і пасажири будуть сповзати з сидінь. Їм доведеться весь час під час руху шукати зручне положення для сидіння.

Механізм регулювання може також постраждати. Кожен виробник автомобілів розраховує кишені для цих механізмів з урахуванням форми і товщини дизайну сидінь. Тоді як додаткові тканинні ущільнювачі можуть помітно скорочувати необхідне для безпечної роботи простір механізмів.

Занадто щільні чохли можуть сприяти збою в роботі систем регулювання. Наприклад, порушити електроніку сервоприводу.

У багатьох моделях автомобілів в сидіння вбудовані подушки безпеки. При використанні занадто щільних чохлів, вони можуть просто не розкритися під час аварійної ситуації.

Так само при використанні «універсальних» чохлів, не розрахованих під конкретну модель автомобіля, під час експлуатації можуть утворитися зайві складки, затискачі і заломи. Це ніяк не сприяє комфортній поїздці.

Якщо все-таки є необхідність у використанні чохлів. Вибирати слід саме ті, які розраховані під конкретну модель авто. Тканина не повинна бути занадто щільною і слизькою.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти