Назвали п’ять поширених помилок при виборі вживаного автомобіля

При виборі автомобіля людина керується двома факторами. Це власними уподобаннями і розміром бюджету, розрахованим на майбутню покупку.

У гонитві за мрією сісти за кермо власного авто багато хто нехтує очевидними фактами. В результаті замість того, щоб їздити з комфортом, доводиться постійно вкладати гроші в ремонт або миритися з незручностями.

П’ять основних помилок недосвідчених майбутніх автовласників:

1. Дуже сильне бажання вибрати подешевше.

Придбання автомобіля завжди є суттєвою тратою всього або більшої частини бюджету. Не варто спокушатися занадто низькою ціною на вподобану модель. Це навпаки повинно насторожити. По-перше, як правило, за цим приховані дрібні, а іноді і дуже великі проблеми з роботою самого автомобіля. Існує безліч обманних шляхів, щоб приховати огріхи, прикривши їх привабливою ціною. Ремонт такого автомобіля влетить власникові в копієчку.
Також не варто забувати, що будь-який б / у автомобіль після покупки вимагає ТО. І чим більше буде зекономлено на покупку проблемного авто, тим дорожче обійдеться його ремонт.
Будь-який автомобіль в віці від 3-х років потребує обов’язкового ремонту. А до деяких моделей 10ти і більше років випуску просто не знайти необхідних деталей.

2. Відмова від діагностики.

Все і завжди треба перевіряти. Навіть якщо хочеться зробити покупку швидше, незайвим буде витратити час і гроші на діагностику у фахівців. Це так само стосується і покупки автомобіля через знайомих, від родичів і друзів. Надалі при виявленні якихось невідповідностей і несправностей просто неможливо буде в повній мірі висловити своє обурення. «По знайомству» – далеко не завжди правдиво і надійно.

3. Ігнорування перевірки документів.

Крім перевірки технічного стану на СТО, з яким ви довіряєте, необхідно в обов’язковому порядку перевірити всі документи на машину. Незайвим буде поцікавитися і особистими даними людини, який продає вам автосредство. Надійніше всього в цій ситуації буде скористатися послугами юриста. Але якщо такої можливості немає, обов’язково перевірте дані за допомогою Internet. Зараз існує величезна інформаційна база для відстеження такого роду інформації. Це перевірка по VIN коду, номеру кузова, а також по базах СТО, де міг проходити обслуговування автомобіль.

4.Обманчівость преміум-класу.

Тенденція до того, що преміальні автомобілі набагато «невбиваних», ніж їх дешеві моделі, давно канула в лету. Цим правилом ще можна було скористатися на зламі 90-х. Сьогодні ж ситуація з різницею в можливостях експлуатації між недорогими і преміум автомобілями абсолютно стерта. Найчастіше бюджетні варіанти набагато краще оглянуті, ніж їхні дорогі конкуренти. Нерідко це пов’язано з ціною на ТО і деталі.

5. Відмова від ТО відразу після покупки.

Подмарафетчена і продана вам машина без належного якнайшвидшого ТО дуже швидко почне сипатися і втрачати свій презентабельний вигляд. Всі прагнуть швидше продати, не вкладаючи перед операцією великих коштів для приведення автомобіля в належний стан. Недоліки та проблеми передаються майбутньому власнику, іноді чесно обумовленим шляхом, але найчастіше в прикритому і завуальованому стані.
Чим довше ви не будете робити ТО придбаного вами автомобіля, тим більшим числом проблем він обростет в майбутньому.
Важливо пам’ятати, що купуючи б / у авто, завжди варто відкладати частину бюджету в розмірі 10-15% від вартості на ТО і ремонт після здійснення покупки.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти