Водіям назвали 3 причини виходу з ладу авто кондиціонера в спеку

Поширеною причиною того, що кондиціонер не охолоджує, як правило, є відсутність в ньому фреону. Але не завжди порушення подачі прохолодного повітря пов’язано саме з ним.

Експертами автомобільної галузі названі три основні причини збою в роботі кондиціонера в спеку.

Сьогодні майже кожна машина оснащена кондиціонером або більш універсальною версією терморегуляції – клімат-контролем. Більшість водіїв люблять користуватися регулюванням температури повітря в салоні, але до кінця так і не знають, як, власне, працює кондиціонер, як його слід обслуговувати і з якою періодичністю. Незнання основних принципів догляду за кондиціонером рано чи пізно призведе до його поломки.

Подача в спеку гарячого, а не холодного повітря пов’язана з відсутністю в кондиціонері фреону. Це може також бути знос шлангів.

Але сама система кондиціонування побудована так, що якщо внутрішні вентилятори не змогли охолодити агрегати пристрої до температури не перевищує +28 градусів, кондиціонер охолоджувати потоки повітря просто не зможе.

Щоб вся система кондиціонування працювала безперебійно, необхідно дотримуватися кількох основних правил:

1. Мийка радіатора. Вона повинна бути комплексною і регулярної. Він потребує мийці кожні два роки. Під час своєї роботи він забивається дрібними частинками пилу і бруду. Його непрохідність не дає двигуну працювати в необхідному режимі. Також під час мийки радіатора можна комплексно продіагностувати стан всієї системи кондиціонування. Сам радіатор має здатність руйнуватися з часом, як із зовнішнього боку, так і з внутрішньої. Від нього можуть відламана дрібні шматочки металу і пошкодити пристрій кондиціонування в середині.

2. Після приведення радіатора в порядок, необхідно протестувати як стан вентилятора, датчика температур, так і їх взаємодію між собою. Саме поломка вентилятора може стати причиною того, що кондиціонер працює тільки тоді, коли машина на ходу, і вимикається сам по собі, варто їй зупинитися.

3. Всю систему кондиціонування в машині необхідно обов’язково промивати раз в три роки. Промивання здійснюється всередині агрегату. Це дозволяє прибрати скупчилися в ньому цвіль, зайву вологу, пил і бактерії. Самому цю процедуру зробити складно. Тут необхідна робота фахівців. Але частково промити можна. Необхідно приєднати спеціальний флакон з промивної рідиною до зливного отвору по контуру. Саме з цього отвору капає зайва вода при спеці.

Як і будь-яка інша деталь автомобіля, кондиціонер вимагає ретельного і регулярного обслуговування. Спроби заощадити на цьому приведуть до неминучої його поломки або необхідності повної заміни.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти