“Популярне” порушення може призвести не лише до штрафу, а й до позбавлення прав

В Україні є велика кількість порушень, за які передбачено штраф, відсутність автомобільної аптечки, один з них. В автомобілі, який рухається дорогами України, згідно правилам дорожнього руху обов’язково мають бути:

– автомобільна аптечка;
– вогнегасник;
– знак аварійної зупинки.

В разі відсутності аптечки в авто, водія можуть притягнути до адміністративної відповідальності та виписати штраф у розмірі 340 грн.

Це порушення ПДР кваліфікують за ч. 1 ст. 121 КУпАП, з якого випливає, що водій керує автомобілем, який має технічну несправність (відсутність аптечки), за якої експлуатацію транспортного засобу заборонено. Але, є певні нюанси.

Відсутність аптечки та вогнегасника у приватному авто (який не використовується для комерційних цілей із перевезення пасажирів) тягне лише на попередження від правоохорнців. У жодному нормативному документі не передбачено окремої відповідальності за керування приватним автомобілем без аптечки.

В той же час відсутність аптечки в транспортному засобі, який використовується для надання послуг з перевезення пасажирів, тягне за собою штраф у розмірі 680 грн. В разі повторного порушення протягом року, водія можуть позбавити прав строком від 3 до 6 місяців або накласти адміністративний арешт строком від 5 до 10 діб.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти