Для українських водіїв готують нові правила: що потрібно знати

В Україні з 1 листопада зміна на зимові шини може стати обов’язкою, повідомляє портал Аuto.bigmir.

Вже неодноразово в Україні порушувалося дане питання, так як зараз в Правилах дорожнього руху цей момент ніяк не регулюється. А дуже багато ДТП згідно статистики трапляється саме в той момент, коли вже настають холоди, а водії продовжують їздити на літній гумі.

До Верховної Ради було подано новий законопроєкт №8369, який покликаний виправити ситуацію і на період із 1 листопада до 31 березня ввести в Україні зобов’язання для водіїв “перевзувати” автомобілі.

Автори законопроєкту сподіваються, що після появи законодавчого обмеження, ситуація зі зміною гуми зміниться на краще. Щоб стимулювати водіїв вчасно перевзувати авто, депутати планують не лише змінити ПДР, а й запровадити нову адміністративну відповідальність за дане порушення. Штраф становитиме 340 гривень.

В разі ухвалення даного законопроєкту, нові правила стосуватимуться як легкових, так і вантажних авто. Зазначимо, що сьогодні водії в Україні самі вирішують, коли “перевзувати” автомобіль, але за рекомендацією виробників гуми її варто змінювати, коли температура на вулиці опускається нижче +7°C.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти