Для українських водіїв готують приємний “сюрприз” зі штрафами: що змінять

У Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт №6379, який передбачає зменшення штрафів за порушення правил переобладнання транспортних засобів, які працюють на газовому паливі. Таким чином власники авто з неоформленим ГБО будуть платити за це порушення менше ніж зараз. Інформація про це з’явилася на офіційному вебпорталі Верховної Ради України, інформує “Апостроф”.

Власникам транспортних засобів з незареєстрованим ГБО за перше порушення доведеться заплатити штраф у розмірі 170 гривень, а за друге та за кожне наступне – 340 гривень, тоді як зараз перший штраф уже становить 340 гривень, і за кожне наступне порушення водію загрожує позбавлення водійських прав чи адміністративний арешт.

Також у цьому законопроєкті передбачено встановлення відповідальності за порушення правил керування транспортним засобом з газовими балонами у статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Народні депутати пояснюють, що такі зміни потрібні, бо альтернативні види палива стають популярними в Україні, тому українських водіїв, які перейшли на більш екологічне паливо, потрібно захистити. Це також може стимулювати українців активніше переходити на екологічну альтеративу бензину та зменшити викид шкідливих речовин в атмосферу.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти