Великий штраф та конфіскація авто: в Україні хочуть серйозно посилити покарання за одне з порушень ПДР

Українським водіям хочуть посилити ще один штраф за дуже серйозне порушення ПДР. Мова про керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння, чи під впливом лікарських препаратів. За повторне порушення протягом року пропонують виписувати штраф – 51 000 грн.

Про це йдеться у новому законопроєкті №9076 “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції)”, який нещодавно був зареєстрований на сайті Верховної Ради.

“Метою законопроекту є підвищення безпеки дорожнього руху, зниження кількості ДТП шляхом посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані сп’яніння, та, як наслідок, досягнення справедливого підходу до забезпечення автомобілями Збройних сил України”, – зазначили автори законопроєкту у пояснювальній записці до документа.

Даний законопроєкт передбачає збільшення суми штрафа за повторне протягом року порушення до 51 000 гривень, а також позбавлення права керування на 5 років і конфіскацію автомобіля.

В разі третього порушення протягом року, пропонують виписувати штраф 68 000 гривень, позбавляти права керування транспортним засобом на 10 років та конфісковувати автомобіль на користь ЗСУ.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти