Патрульні почали виписувати українським водіям нові штрафи

Раніше штраф за непристебнутий пасок безпеки виписували лише водію, але тепер штраф чекає на водія навіть якщо він пристебнутий, а його пасажири ні. Це стосується, як передніх, так і задніх пасажирів, повідомляє “Дорожній адвокат”.

Але далеко не всі водії знають про ці зміни в правилах дорожнього руху. Так, нещодавно патрульні зупинили автомобіль, водій був пристебнутий паском безпеки, а от пасажир на задньому сидінні ременем безпеки не користувався. Поліцейські це помітили і запитали у водія, чому він перевозить непристебнутого пасажира, на що водій відповів, що не може нести відповідальність за дії пасажира.

Цей аргумент не задовольнив правоохоронців і на водія склали постанову про притягнення його до адміністративної відповідальності за частиною 5 статті 121 КУпАП з накладенням штрафу у розмірі 510 грн. У постанові вказали, що водій порушив вимоги пункту 2.3. ПДР, а саме «перевозив пасажира, який не був пристебнутий ременем безпеки».

Варто зазначити, що за порушення правил використання ременя безпеки, у разі ДТП, передбачено штраф у розмірі від 2400 до 8500 грн.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти