В Україні почнуть жорсткіше штрафувати водіїв: що потрібно знати

На жаль на українських дорогах відбувається велика кількість дорожньо-транспортних пригод, через порушення ПДР. Тому народны депутати весь час подають нові законопроєкти, які мають на меті покращити ситуацію з безпекою на дорогах. До Верховної Ради подали законопроект №9210, який передбачає збільшення штрафу за несправний автомобіль у 2,5 раза.

Автори законопроєкту стверджують, що одна з причин підвищеної аварійності на дорогах є керування технічно несправним транспортним засобом. В той же час офіційна статистика від Національної поліції свідчить про те, що депутати трохи перебільшили масштаб трагедії, оскільки ДТП через технічну несправність транспортних засобів становлять 1% від загальної кількості аварій, пише Аuto.bigmir

У новому законопроєкті пропонують підняти штраф до 850 грн замість 340 грн. Такий самий штраф чекатиме на водіїв, які їздять без техогляду. У разі несправності вантажного чи маршрутного транспорту штраф складатиме 1700 гривень (замість 680 грн зараз).

Крім того у новому законопроєкті пропонують прописати можливість виписувати штраф для пасажирів за непристебнутий пасок безпеки. А також, депутати пропонують заборонити експлуатацію автомобілів з-за кордону, які не мають сертифікатів відповідності екологічним нормам.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти