В Україні хочуть ввести ще один штраф для водіїв: може торкнутися багатьох

В Україні хочуть ввести новий штраф для власників автомобілів, мова про введення покарання за небезпечне перевезення тварин, інформує видання “Апостроф”.

Народні обранці зареєстрували відповідний законопроєкт №9016 у Верховній Раді.

Депутати, які виступають авторами даного законопроєкту зазначають, що в Україні багато водіїв, особливо серед жінок, полюбляють тримати на руках чи колінах невеликих собак під час керування автомобілем. Але тварина може відволікати водія та тим самим заважати йому керувати транспортним засобом, що створює потенційний ризик дорожньо-транспортної пригоди.

Крім того, якщо тварина не розміщена в авто за допомогою спецзасобів для перевезення або надійних кріплень, то домашній улюбленець може при раптовій зупинці або зіткненні травмуватися сам та завдати шкоди іншим у салоні.

“У типовій дорожньо-транспортній пригоді при швидкості 50 км/год собака вагою 20-25 кг летітиме вперед із силою удару близько 700 кг”, – зазначили нардепи у пояснювальній записці.

Тому вони хочуть запровадити штрафи за перевезення тварин у такий спосіб, який заважає керуванню транспортним засобом та дотриманню водієм ПДР. Законопроєктом передбачено штраф у розмірі 510 гривень, а за повторне порушення – 850 гривень.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти