Що не можна перевозити в багажнику: випишуть штраф без попередження

Водії повинні мати не лише знання правил дорожнього руху, але й розуміти, як правильно комплектувати свій автомобіль. Особливо важливо дотримуватися переліку речей, які можна і не можна перевозити у своєму транспортному засобі.

В Київській області сталася ситуація, яка нагадала українським водіям про обмеження щодо перевезення в автомобільному багажнику. Патрульна поліція Києва зупинила водія легкового автомобіля, під час огляду якого була виявлена 2000-літрова каністра з дизельним паливом.

Водій не мав при собі документів, що підтверджують право перевезення вантажу, і не міг пояснити, для чого йому потрібно стільки палива. Згідно з законодавством, водії не мають права перевозити вогненебезпечні речовини без спеціального дозволу.

За порушення цього правила передбачений штраф для водія. Зрозуміло, що водії часто мають каністру з паливом в багажнику, але в даному випадку йдеться про значну кількість продукту.

У пункті 1.7 Наказу МВС “Про перевезення небезпечних вантажів дорогою” зазначається, що не є порушенням:

– наявність рідкого палива у паливних баках транспортного засобу;

– наявність палива у запасному баку об’ємом 60 літрів.

Отже, згідно з законодавством водій не має права перевозити в автомобілі більше 60 літрів палива. За порушення цього правила водій може отримати штраф у розмірі 510 гривень.

Джерело wheel-news.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти