Чи можна під час війни їздити з правами, термін дії яких вже закінчився?

Згідно з повідомленням, опублікованим на Facebook-сторінці юридичного проєкту “Право на захист”, посвідчення водія, термін дії яких вже закінчився, можна легально використовувати до завершення воєнного стану в Україні. Крім цього, протягом цього періоду дозволяється керувати вантажівками водіям, які мають посвідчення категорії В.

Згідно з постановою Кабінету міністрів України №165 від 28 лютого 2022 року “Про зупинення строків надання адміністративних послуг та видачі документів дозвільного характеру”, строки надання послуг та документів були призупинені на період воєнного стану в Україні.

Отже, посвідчення водія, термін дії яких закінчився протягом воєнного стану, можна використовувати до закінчення цього особливого періоду на всій території України.

Згідно з постановою Кабінету міністрів №360 від 25 березня 2022 року “Деякі питання підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами в період дії воєнного стану на території України або окремих її місцевостях”, зміна категорій транспортних засобів є можливою за необхідності.

Зокрема, протягом дії воєнного стану дозволено водіям, які мають лише категорію В (легкові автомобілі), керувати автомобілями категорій С та С1 (вантажівки).

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти