Які штрафи за водіння у нетверезому стані у 2023 році

У 2022 році в Україні було оформлено 134 525 адміністративних протоколів за кермування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Це на 1 525 протоколів більше, ніж позаминулого року, коли їх було 133 000.

Застосування штрафу за кермування у нетверезому стані стосується не тільки алкогольного сп’яніння, але й наркотичного впливу та використання медичних препаратів.

Також штраф може бути накладений на того, хто передав керування автомобілем особі, яка перебуває у стані сп’яніння або під впливом препаратів. Якщо водій відмовиться від проходження огляду, що підтверджує наявність алкоголю чи інших речовин у його організмі, він також понесе відповідальність.

Санкції за порушення є досить суворими: за перше порушення, штраф становить 17 000 гривень, а також позбавлення прав на 1 рік. У разі повторного порушення, штраф збільшується до 34 000 гривень, а права можуть бути позбавлені на 3 роки, а також автомобіль може бути конфіскований.

Якщо нетверезий водій вирішить продовжувати ставити під загрозу своє життя та життя інших учасників дорожнього руху, йому загрожує штраф в розмірі 51 000 гривень, позбавлення прав на 10 років і конфіскація автомобіля.

За скоєння “п’яного” ДТП порушник може отримати штраф у розмірі 34 000 гривень та бути позбавленим прав на 3 роки.

Нагадуємо, що найпоширенішими причинами ДТП з постраждалими в Україні є перевищення швидкості, порушення правил маневрування та неправильне перетинання пішохідних переходів.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти