Коли інспектори з паркування можуть евакуювати авто на штрафмайданчик

Інспектори з паркування мають право тимчасово затримувати автомобілі шляхом евакуації і доставки їх на спеціальний майданчик за допомогою евакуатора, згідно з чинним законодавством.

Законодавство передбачає, що евакуація може здійснюватися лише у певних випадках, які визначені статтею 265-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП). Ці випадки включають:

– Порушення правил зупинки або стоянки на смузі для маршрутних транспортних засобів (частина 3 статті 122 КУпАП).

– Порушення правил зупинки або стоянки на місцях, призначених для транспортних засобів з електричними двигунами, а також створення перешкод водіям таких транспортних засобів у зупинці або стоянці на таких місцях (частина 7 статті 122 КУпАП).

– Паркування транспортних засобів на місцях, призначених для безоплатного паркування, особами, які не мають відповідних пільг (частина 2 статті 152-1 КУпАП).

– Паркування транспортних засобів на місцях, призначених для паркування транспортних засобів з електричними двигунами (частина 8 статті 152-1 КУпАП).

– Порушення правил зупинки або стоянки, які створюють перешкоди дорожньому руху або загрозу безпеці руху (частина 3 статті 122 КУпАП).

Під час тимчасового затримання транспортного засобу місцезнаходження автомобіля повинно бути зафіксоване фотозйомкою або відеозаписом.

Інспектори з паркування мають скласти акт огляду та тимчасового затримання транспортного засобу.

Повернення транспортного засобу відбувається негайно після звернення власника або користувача, що здійснив оплату штрафу за порушення правил та вартості послуг з евакуації та зберігання на штрафмайданчику.

Джерело Інститут досліджень авторинку
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти