Найбільші штрафи в Україні за порушення ПДР

Україна, так само, як і багато інших країн, активно працює над забезпеченням безпеки на дорогах шляхом впровадження жорстких санкцій за порушення правил дорожнього руху. З метою попередження небезпечних ситуацій на дорогах, були встановлені кілька найвищих штрафів, які є найсуворішими в країні.

Ось 3 найвищі покарання в Україні, за порушення ПДР:

1. Штраф за керування автомобілем у стані алкогольного, наркотичного абр іншого сп’яніння

На першому місці знаходиться штраф за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Це порушення вважається серйозним і небезпечним для всіх учасників дорожнього руху. Згідно з чинним законодавством, за перше порушення водія, виявленого у стані алкогольного сп’яніння, передбачається штраф у розмірі 17 тисяч гривень, а також позбавлення водійського посвідчення на рік. У разі повторного порушення цього правила протягом року, водія очікує штраф у розмірі 34 тисяч гривень, позбавлення водійського посвідчення на три роки, а також можливість конфіскації автомобіля та арешту на 10 днів. У випадку третього порушення, штраф становить 51 тисячу гривень, водійське посвідчення позбавляється на 10 років, а автомобіль може бути конфіскований.

2. Штраф за керування транспортним засобом особою, яку позбавлено прав

На другому місці розташовується штраф за керування транспортним засобом особою, яку позбавлено прав. Це порушення є серйозною загрозою для безпеки дорожнього руху. Згідно з відповідним законодавством, за перше порушення такого роду передбачено штраф у розмірі 20,4 тисячі гривень. У разі повторного порушення, водій підлягає штрафу в розмірі 40,8 тисячі гривень та позбавленню прав на керування на 5-7 років.

3. Штраф за вживання алкоголю після дорожньо-транспортної пригоди до прибуття поліції

На третьому місці розташовується штраф за вживання алкоголю після дорожньо-транспортної пригоди до прибуття поліції. Законодавство передбачає, що за таке порушення водій підлягає штрафу в розмірі 34 тисячі гривень.

Усі ці штрафи спрямовані на забезпечення безпеки на дорогах України та стримування водіїв від порушення правил дорожнього руху. Нагадуємо, що дотримання правил та відповідальна поведінка на дорозі є основою безпеки для всіх учасників дорожнього руху.

Джерело autogid.pro
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти