З якою швидкістю треба їздити, щоб не отримати штраф

Українським водія нагадують який швидкісний режим діє на авто шляхах країни, повідомляє “Твоя МАШИНА”.

На дорогах України швидкісний режим встановлюється згідно з Правилами дорожнього руху (ПДР). Ліміти швидкості на дорогах України такі:

1. Населені пункти

Звичайно, в межах населених пунктів швидкість обмежується до 50 км/год, якщо не встановлено іншого обмеження. У деяких великих містах можуть бути вулиці, де швидкість обмежена до 60 або 70 км/год, але це залежить від конкретних дорожніх умов.

2. Загальні дороги за межами населених пунктів

На таких дорогах, що знаходяться за межами населених пунктів, ліміти швидкості зазвичай становлять 90 км/год або 110 км/год, якщо не встановлено іншого обмеження. Однак, на окремих ділянках можуть бути встановлені обмеження швидкості через дорожні умови або безпеку руху.

3. Автомагістралі та швидкісні траси

На автомагістралях та швидкісних трасах ліміти швидкості зазвичай становлять 110 км/год або 130 км/год, якщо не встановлено іншого обмеження. Знову ж таки, на окремих ділянках можуть бути обмеження через дорожні умови або безпеку.

Важливо зазначити, що на деяких ділянках доріг можуть бути встановлені додаткові обмеження швидкості через ремонтні роботи, небезпечні ділянки або вплив погодних умов. Тому водії повинні завжди слідкувати за дорожніми знаками та дотримуватися встановлених обмежень швидкості для забезпечення безпеки на дорозі.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти