В Україні водія оштрафували на 40 800 грн і позбавили прав: що він порушив

Згідно з повідомленням від “Дорожнього адвоката”, в Україні водії мопедів стикаються зі змінами в законодавстві, які можуть призвести до значних фінансових втрат і втрати права керування на тривалий термін.

Один з прикладів стосується водія мопеда, якому суд нарахував штраф у розмірі 40 800 гривень і позбавив права керування на 5 років. Ця сувора кара була застосована через те, що водій керував мопедом без відповідної категорії водійського посвідчення “А1”. Варто відзначити, що реєстрація мопеда є обов’язковою, незалежно від того, чи рухається він по місцевим чи державним дорогам.

Управління мопедом передбачає наявність спеціальної водійської категорії “А1”. Водії, які мають категорії “В”, “С” або навіть “А”, не мають права керувати мопедом. Якщо водій не ознайомлений з цим законом, йому загрожують серйозні штрафи та втрата права керувати мопедом.

Згідно зі статтею 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за керування мопедом без категорії “А1” передбачений штраф у розмірі 3 400 гривень. У разі повторного порушення цього правила протягом року, згідно з пунктом 5 цієї ж статті, водію загрожує штраф у розмірі 40 800 гривень, а також позбавлення права керувати транспортним засобом на строк від 5 до 7 років.

Ці нові правила мають на меті забезпечити безпеку на дорогах та відповідну кваліфікацію водіїв мопедів. Водії повинні бути свідомими про вимоги закону та неухильно дотримуватися їх, щоб уникнути неприємних наслідків і зберегти свої права керування транспортним засобом.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти