Назвали порушення ПДР, за яке водій не повинен сплачувати штраф

В Україні існує безліч штрафів за порушення правил дорожнього руху, однак, в деяких випадках, не варто погоджуватися з одним з них – це стосується штрафу за відсутність аптечки в особистому автомобілі.

За інформацією від Hotline.finance, варто з’ясувати, наскільки обґрунтовано цей штраф. Згідно з Правилами дорожнього руху України, конкретно в пункті 31.4.7, зазначається, що транспортний засіб не може експлуатуватися, якщо в ньому відсутня медична аптечка з відповідними відомостями про тип транспортного засобу, для якого вона призначена (наприклад, мотоцикл, легковий або вантажний автомобіль, автобус, мікроавтобус тощо). Однак, це правило не поширюється на легкові автомобілі.

“У жодному нормативному документі не передбачено штрафу за водіння особистого автомобіля без аптечки. Ми маємо на увазі автомобіль, який не використовується для комерційних перевезень пасажирів. Водій отримає лише попередження”, – зазначають юристи.

Але, водночас, у разі відсутності аптечки у такому транспортному засобі, як таксі, це є порушенням закону і може призвести до нарахування штрафу у розмірі 680 гривень згідно зі статтею 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення. При повторенні подібного порушення, водій може бути позбавлений права керування на строк від трьох до шести місяців або зазнати адміністративного арешту на строк від п’яти до десяти днів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти