Українським водіям змінили перелік необхідних документів для перетину кордону під час воєнного стану

Україна внесла додаткові зміни до вимог, що стосуються подорожей за кордон під час воєнного стану. Недавно були введені нові правила, які розширили перелік необхідних документів шляхом вимоги додаткових довідок.

Однією з основних змін є скасування вимоги про наявність довідки про інвалідність для чоловіків призовного віку, яка раніше вважалася достатньою для виїзду за кордон. Тепер, крім посвідчення про інвалідність, мандрівники повинні мати додаткову довідку, яка підтверджує відповідність персональних даних їхньому медичному діагнозу, при перетині кордону.

Це офіційне розпорядження було опубліковано на сайті Кабінету Міністрів, що свідчить про офіційне введення нових вимог. Важливо зауважити, що ця вимога до осіб з інвалідністю не є новинкою і діє з листопада 2022 року.

Основною причиною такої зміни є те, що довідка про інвалідність не містить персональних даних, які можуть служити для ідентифікації особи. Тому для забезпечення надійної ідентифікації особи з документально підтвердженою інвалідністю необхідно дотримуватися нових правил при виїзді за кордон під час воєнного стану.

Особам з інвалідністю, які планують виїзд за кордон, необхідно пред’явити один з наступних документів:

– Довідка, що підтверджує відповідну групу інвалідності.

– Пенсійне посвідчення або посвідчення, що підтверджує отримання соціальної допомоги.

– Довідка про отримання пільг особою з інвалідністю, яка не отримує пенсію або соціальну допомогу. Форма цієї довідки затверджується Міністерством соціальної політики.

Ці документи підтверджують наявність інвалідності та право на різні види підтримки. З пред’явленням однієї з цих довідок особи з інвалідністю можуть задовольнити вимоги та виїхати за кордон під час воєнного стану.

Джерело Автосота
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти